català  |  castellano
(POTSER) LES MILLORS XAPATES DE BARCELONA

Intro

El Bar Quimet es fundà l’abril de l’any 1927, per el Senyor Quimet Carlús i la mestressa del bar la Sra. Rosita Not. El bar fou conegut com el “bar del lloro”, per la presencia del JUANITO, el nom del lloro, que parlava, xiulava i cantava. Molts cops “el JUANITO” feia sortir el tramvia, que tenia inici i final de carrera davant del Quimet, doncs sabia imitar perfectament el xiulet del revisor i confonia al tramviaire.

El lloro vingué del Brasil, Lloro gris de cua vermella, regalat al Senyor Quimet per un gran amic. Acabà el seus dies al Zoo de Barcelona degut a un desaprensiu que li va cremar la gola.

Fins els anys 80 es jugava a escacs, havent estat la seu del club “Ajedrez Alfil Club”, parxís i dòmino. Molta gent ha freqüentat, i freqüenta el bar. Des de gent gran, fins a nadons.

També va ser la seu del club de futbol Unió Atlètica d’Horta i de la Unió ciclista d’Horta.

El 18 de maig del 1955, es traspassà el bar a Jaume Jalmar Pujol, que continuà el mateix esperit del Bar. En aquell temps es feien 7 classes d’entrepans. Avui en dia fem mes de 37 classes de truites diferents, i mes de 80 classes d’entrepans diversos, freds i calents. També es fan amanides, bikinis, brioixos i torrades.

La Xapata es el pa tradicional que, preferentment a part del pa de barra, utilitzem.

El 1 d’agost del 2006 en Jaume Jalmar traspassà el Bar al seu fill Josep Lluís, que actualment amb la ajuda d’en Xavier el seu germà, d’en José, Martí, Manu, Toni, Carlos i de l’Àngel, porta el Bar.

El dia 9 de novembre de 2006 es va concedir la placa d’Establiment arrelat a la ciutat per la trajectòria del negoci.

Actualment s’intenta mantenir l’esperit del primer dia.

© Quimet d'Horta, 2022. Tots els drets reservats  Take Away  |  Nota Legal  |  Política de cookies  |  Condicions d'ús  |  Mapa de la Web
disseny: dommia
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat