català  |  castellano
(POTSER) LES MILLORS XAPATES DE BARCELONA

Interval

Text extret del llibre Gent Popular d’Horta. Mingo Borràs. Editat per HortAvui al 2003.

Foto: En Jaume amb la seva esposa Rosa, el seu fill
Josep Lluís i la Rosita Not

Estic segur que si hagués pogut indagar més a fons la història del Bar Quimet, hauria pogut treure’n molt més profit. El tema és prou ampli i llarg com per escriure’n un llibre ben gruixut, amb profussió d’anècdotes i personatges tan popularts o més que els descrits.

He confeccionat la narració d’uns fets i d’unes persones intentant ajustar-los a la més possible veracitat, d’acord amb la documentació que n’he pogut aplegar.

El temps ha canviat les coses, i trobar ara un popular personatge de maneres humils i divertides com els d’aleshores és gairebé impossible. Ara es viu d’una altra manera, la concurrència del bar ofereix un altre aspecte, és d’un altre caire que la d’abans.

Però l’important és que el bar continua amb les portes ben obertes, les mateixes portes que en Quimet aquell mes d’abril de 1927 obrí per primera vegada, donant pas a tota aquella gent que ja són història dins el barri d’Horta.

Que per molts anys en Jaume Jalmar les tingui obertes.

© Quimet d'Horta, 2021. Tots els drets reservats  Take Away  |  Nota Legal  |  Política de cookies  |  Condicions d'ús  |  Mapa de la Web
disseny: dommia
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat